Vergoedingen haptotherapie 2016

Mijn beroepsvereniging de NFG heeft een vergoedingenoverzicht 2016. In dit document zijn de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, waaronder haptotherapie vaak valt, te vinden. Bij de Coöperatie VGZ (o.a. VGZ/Univé) valt het echter onder ‘beweegzorg’ en dient de haptotherapeut in de Zorggids ‘Vergelijk-en-kies’ geregistreerd te staan. Dit document van de NFG is voor vergoedingen haptotherapie 2016 dus grotendeels, maar niet 100% correct.

Het blijft zaak om je eigen vergoeding goed te controleren en eventueel je zorgverzekeraar te bellen. Je kunt aan het eind van het jaar weer tot 1 januari overstappen van verzekeraar en/of pakket als je geen vergoeding zou krijgen en wel haptotherapie nodig hebt of denkt te hebben. Je aanvullende verzekering hoeft niet bij dezelfde verzekeraar te lopen als je basisverzekering!

Ik ben geregistreerd bij de NFG, en bij de koepel RBCZ. Als registratie bij een koepel vereist is voor de vergoeding, kun je dus ook bij mij terecht. Heb je haptotherapie nodig, vergoedt jouw verzekeraar mij niet en is dat voor jou een groot probleem? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek, zodat we samen kunnen kijken of we daar een oplossing voor kunnen vinden.

Meer over vergoeding

Comments are closed.